خواص زردآلو چیست؟

خواص زردآلو چیست؟ میوه‌‌ای است که ابتدا، در قاره هند شناخته شده است؛ این میوه یکی از غنی‌‌ترین مواد غذایی برای حفظ سلامت همه افراد، به ویژه نوزادان است. زردآلو، میوه‌‌ای زرد یا نارنجی، کوچک، شیرین و گوشتی با بافتی یکنواخت است. زردآلوی خشک نیز دارای عطر و طعم مطبوعی هستند. بر همین اساس، مصرف زردآلو، در میان بسیاری از فرهنگ‌‌ها شایع است؛ اما هر کشوری متناسب با شرایط جغرافیایی خود، از این میوه در وعده‌‌های غذایی روزانه استفاده می‌‌کند.

حضور بسیاری از ترکیبات ارگانیک مانند مواد مغذی، ویتامین‌‌ها و مواد معدنی در این میوه شگفت‌‌انگیز، همراه با مزایای بسیار چشمگیر آن در بهبود وضعیت سلامتی نوزادان، زردآلو را یک ماده غذایی عالی برای تغذیه آن‌‌ها تبدیل کرده است.

zard alo

طبع زردآلو

طبق نظر متخصصان طب سنتی طبع زردآلو سرد و‌تر است. مصرف این میوه برای افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، سازگار خواهد بود. مصرف بیش از حد زردآلو ممکن است مزاج را تغییر بدهد و موجب دل درد و اسهال شود.

فرآورده‌های میوه زردآلو

لواشک و مربای زردآلو از معروف‌ترین فرآورده‌های میوه زردآلو هستند که به روش‌های سنتی و غیرسنتی تولید می‌شوند؛ اما این میوه طلایی تابستانه در تهیه مواد غذایی مختلفی کاربرد دارد. با میوه زردآلو می‌توان کمپوت، ترشی، شربت، پاستیل، پوره، کیک، شکلات، بستنی، خورش و… تهیه کرد. همچنین روغن زردآلو روغنی پرخاصیت است که از مغز هسته‌های زردآلو گرفته می‌شود.

خواص زردآلو برای سلامتی

مزایایی که زردآلو برای سلامتی دارد می‌تواند به دلیل مواد مغذی فراوانی باشد که در آن موجود است. برخی از خواص زردآلو برای سلامتی عبارتند از:

 سلامت چشم را بهبود می‌دهد

غذاهای غنی از ویتامین A، C، کاروتنوئید و بتاکاروتن می‌توانند به کاهش خطر مشکلات مرتبط با بینایی کمک کنند. اثر تخریب‌کننده‌ی رادیکال‌های آزاد می‌تواند سبب بروز آب مروارید شود و همچنین ممکن است خون‌رسانی به چشم‌ها را مهار کند.  موجب بروز بیماری دژنراتیو ماکولا (تباهی لکه‌ی زرد) شود. سطوح بالای بتاکاروتن موجب بهبود جریان خون در چشم‌ها می‌شود و موجب کاهش دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن می‌شود. این میوه حاوی آنتی‌اکسیدانی است به نام زآگزانتین که قوه‌ی بینایی را بهبود می‌دهد.

Apricot

 یبوست را از بین می‌برد

زردآلو حاوی مقدار زیادی پکتین است.  نوعی فیبر محلول که به درمان یبوست کمک می‌کند. مصرف این میوه اغلب به بیماران مبتلا به سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر و یبوست توصیه می‌شود. فیبر به مدفوع حجم می‌دهد و به این ترتیب عبور آن از طریق روده‌ها آسان‌تر می‌شود. زردآلو حرکت لوله‌ی گوارش را به راه می‌اندازد و حرکات روده را تنظیم می‌کند. میزان بالای فیبر موجود در زردآلو نیز برای سلامت روده‌ی بزرگ حیاتی است.

حفظ تعادل الکترولیتی

زردآلو حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم و سدیم است که برای حفظ تعادل سطح الکترولیت بدن حیاتی است و باعث انتقال بهتر یون ها به سلول ها می شود. همچنین سطح مایع بدن را کنترل می کند که برای انقباض ماهیچه ای نقش مهمی را ایفا می کند.

آسیب‌های پوستی را رفع می‌کند

زردآلو حاوی اسید اولئیک و ویتامین A است که از آسیب پوست جلوگیری می‌کنند. خواص ضد التهابی زردآلو برای تسکین بیماری‌های پوستی مانند اگزما و خشکی پوست مفید هستند.

 

برای خرید محصولات ارگانیک و رژیمی اینجا کلیک کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.