ال آرژنین چیست؟
پروتئین مهم ترین جز رشد و تنظیم متابولیسم بدن به شمار میآید که برای ادامه ی حیات ضروری است , بدن قادر به تولید آمینواسیدهای ضروری نیست برای همین از منابع غذایی و دارویی برای تامین این مدل از آمینواسیدها استفاده میکنیم. ال آرژنین یکی از مهم ترین آمینواسیدهای بدن است که پزشکان به آن مولکول معجزه می گویند.
این آمینواسید در گشاد شدن رگ های قلبی، تحریک تولید هورمون رشد، تولید و حمل نیتریک اسید و همچنین دفع مواد زائد تاثیر بسزایی دارد.
ال آرژنین درکدام یک از منابع غذایی موجود می باشد
برای افراد مسنی که آنقدر تحرک ندارند، استفاده از این قرص می تواند خطرناک باشد یا حتی کسانی که داروهای خاصی مصرف میکنند و به دلیل تداخلات دارویی نمیتوانند از مکمل یا قرص آن استفاده کنند توصیه میشود حتما از منابع خوراکی برای افزایش میزان آن استفاده کنند. پروتئین بهترین منبع برای تامین ال آرژنین است. پروتئین های گوشتی دارای آمینواسیدهای بیشتری هستند ولی از پروتئین های گیاهی مانند سویا یا نخود نباید غافل شد. برخی مواد و محصولات غذایی هم مانند مغزها از میزان ال آرژنین کمی نیز برخوردارند.مهمترین موادی که دارای این ماده هستند به ترتیب
- گوشت گاو، بوقلمون و ماکیان دیگر
- عدس، بادام زمینی، دانه کدو تنبل
- گردو، فندق، جو دوسر، ذرت، گندم سیاه میباشد
بدنسازی و آرژنین:
آرژنین علاوه بر افزایش پمپ خون به عضلات سبب آزاد شدن بیشتر هورمون رشد در بدن شده است که نقش تاثیر گزاری در افزایش حجم و قدرت عضلات و همچنین افزایش سرعت متابولیزم ایفا می کند.
به همین جهت مصرف مکمل های آرژنین در افرادی که به ورزش بدنسازی مشغول می باشند بسیار متداول است.
محصولات هسته خرما سرشار از ال آرژنین است.