مواد نگهدارنده
تمام محصولات غذایی، به جز محصولاتی که در باغ شخصی رشد میکنند، حاوی مواد نگهدارنده غذا هستند. هدف این است که به طور کلی برای جلوگیری از خراب شدن محصولات در طول زمان حمل و نقل و نگهداری در قفسه فروشگاهها صورت گیرد.
دلیل استفاده از مواد نگهدارنده در مواد غذایی چیست؟
حفظ ویژگیهای طبیعی غذا
ظاهر غذا
افزایش ارزش ذخیره مواد غذایی
نگهدارنده های مواد غذایی طبیعی و مصنوعی
شکر و نمک اولین های مواد غذایی طبیعی هستند که رشد مایع باکتریها را در مواد غذایی بسیار مؤثر میکند. برای حفظ گوشت و ماهی، نمک هنوز به عنوان نگهدارنده مواد غذایی طبیعی استفاده میشود.
انواعمصنوعی آن ، مواد شیمیایی است که متوقف شده از رشد باکتریها، خرابکاری و تغییر رنگ آن را متوقف میکند. این مواد مصنوعی میتواند به مواد غذایی اضافه شود و یا بر روی مواد غذایی اسپری شود.
انواع نگهدارنده های مواد غذایی مصنوعی
عوامل ضد میکروبی (بنزواتها، بنزوات سدیم، سوربیتها و نیتریتها )
آنتیاکسیدانها (سولفیتها، ویتامین E، اسید اسکوربیک و بوتیلهیدروکسیتولوئن (BHT))
عامل کلاتهکننده (ادتا 2 سدیم و ادتا 4 سدیم (EDTA)، پلیفسفات و اسید سیتریک )
دودی کردن
دودی کردن برای محافظت از غذا استفاده میشود. این روش بیشتر برای ماهی و محصولات گوشت مناسب است. در روش دودی کردن مواد غذایی از روش حفاظت دوگانه گرما استفاده میکند، که مواد غذایی و هیدروکربن ها را جذب میکند.
نگهدارنده های مواد غذایی مضر
اگر چه این مواد برای حفظ مواد غذایی تازه و جلوگیری از رشد باکتری استفاده میشود. اما در صورتی که بیش از حد مجاز مصرف استفاده شوند، میتوانند بسیار مضر باشند.
برخی از آن ها ، مواد مضر مثل بنزوات ها هستند، این گروه از مواد غذایی در روسیه به دلیل نقش آن در ایجاد آلرژی، آسم و بثورات پوستی ممنوع است. همچنین در نظر گرفته شده است که باعث آسیب مغزی شود. اینها را در غذا در آب میوه، چای، قهوه و غیره استفاده میشود.
برای خرید محصولات ارگانیک اینجا کلیک کنید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.